Dobro došli!

SVEŽE KLICE

sada i u vašoj kuhinji


Sve što vam je potrebno je nekoliko minuta na dan

Klice su izvor zdravlja i idealna hrana koju možete sami kod kuće da uzgajate - nezagađena, živa hrana, puna hranljivih materija koje se lako usvajaju.

Klice doprinose vitalnosti i zdravlju cele porodice!

Životna energija proklijalog semena jača imunitet, stimuliše i pročišćava organizam od toksina, reguliše proces obnavljanja ćelije i podmlađuje organizam.

Saznaj više o klicama!

4 koraka do SUPER klica

Natapanje

Stavite seme u veću teglu, prelijte mlakom vodom, prekrijte teglu gazom i pričvrstite gumicom. Stavite teglu na tamno i mirno mesto. Najpovoljnija temperatura za naklijavanje je između 18°C i 21°C. Ostavite da odstoji od 4-12h u zavisnosti od vrste. Tvrđem semenu je potrebno duže potapanje i do 12 sati, a mekšem semenu dovoljna su i 3-4 sata.

Ispiranje

Posle potapanja, iscedite vodu iz tegle (kroz gazu) i dobro isperite seme vodom sobne temperature. Neka seme ostane vlažno, ali da ne pliva u vodi. Ovaj postupak ponavljajte 2 do 3 puta svaki dan dok klice nisu spremne za upotrebu. Ako želite da klice dobiju zelenu boju četvrti dan možete ih izneti na indirektnu sunčevu svetlost.

Berba

Većina klica je spremno za upotrebu u roku od 4-6 dana, dok je nekim kulturama potrebno i do 14 dana. Brzina klijanja zavisi i od uslova u kojim seme klija. Što je toplije to će seme brže klijati, dok na nižoj temperaturi klijanje će ići sporije. Klice su spremne za berbu i upotrebu kad se formiraju i otvore listići.

Prinos

Kad su klice spremne za upotrebu, stavite ih u hladnu vodu da biste ih očistili. Iscedite ih i odložite u frižider. Klice se mogu čuvati u frižideru nekoliko dana. Količina klica koju dobijete biće nekoliko puta veća od količine semena koju ste upotrebili. Stoga, treba stavljati manju količinu semena, da se prekrije dno tegle, kako bi seme imalo prostora za klijanje.



Uživajte u raznovrsnim ukusima klica

od povrća, žitarica i mahunarke.


Pripremite Super hranu

izvrsnog ukusa i punu hranljivih materija

Klice su jedna od najvrednijih vrsta hrane jer su hranljive materije u takvom obliku da po ulasku u organizam lako se usvajaju, jer procesom klijanja su već delimično svarene.

Zbog njihove hranljive vrednosti one su nezamenjiva namirnica u ishrani osobama koje teže zdravom životu.

Saznaj više o receptima!

ul. Milana Predića br. 20

11000 Beograd, Srbija

tel: +381 11 286 11 87

office@semesemena.co.rs