Sastojci
- 2 kruške (ne prezrele)Priprema
Kruške oljuštiti i iseći. Posuti limunovim sokom kako bi kruške zadržale boju i svežinu. Izmešati sve sastojke u činiji i ukrasiti po želji. Servirati sa hlebom.Sastojci
- 300 gr prokuvanih leblebijaPriprema
Ivicu činije protrljati čenom belog luka, toliko da ostavi miris. Tople leblebije preliti uljem, dodati brokoli klice, ruzmarin i so. Servirati sa grilovanim rebrima.Sastojci
- 1 kuvano jajePriprema
Pripremiti mešanu salatu od maslačka, salate i alfalfa klica. Napraviti preliv od soli, limunovog soka i maslinovog ulja. Dekorisati kuvanim žumancetom. Preporučuje se svakodnevno konzumiranje u toku proleća.Sastojci
- 5 malih zemičkiPriprema
Preseći zemičke na pola, premazati gorgonzola sirom i posuti klicama crvenog kupusa. Dekorisati laticama žute ruže. Servirati uz čašu crvenog vina.Sastojci
- 200 gr hrskave salate (endivija, beli kupus)Priprema
U činiji izmešati sve sastojke, preliti sokom limuna, maslinovim uljem i posoliti. Služiti u tortilji.Sastojci
- 150 gr testenine, spiralnePriprema
Kuvati testeninu u slanoj vodi pa 3 minuta pre kraja kuvanja, dodati klice sočiva. Procediti i preliti pesto sosom. Služiti u zagrejanoj posudi.Sastojci
- 300 gr krem siraPriprema
Izmešati sve sastojke, služiti sa toplim tost hlebom i sečenom pršutom.Sastojci
- 350 gr špagetaPriprema
Propržiti beli luk na maslinovom ulju na niskoj temperaturi. Dodati kašiku vode. Skuvati špagete u slanoj vodi, procediti i preliti uljem, belim lukom i posuti klicama crne slačice. Pre služenja posuti parmezanom.Sastojci
- 150 gr krem siraPriprema
Preseći paradajz na pola, pa jednu polovinu staviti na dno čašice. Staviti malo sira na paradajz i malo klica kres salate. Poslužiti.Sastojci
- 50 gr klica cveklePriprema
Sastojke iseckati u blenderu i poslužiti sa kockicama leda i listićima mente. Ako želite, možete dodati i prstohvat soli.Sastojci
- 200 gr paradajz sosaPriprema
Kuvati klice u paradajz sosu 3-4 minuta. Ovim sosom prelijte vašu omiljenu testeninu. Servirati sa narendanim parmezanom.Sastojci
- 1 šolja klica kupusaPriprema
Izmešati klice sa voćem u velikoj činiji. Izmešati ostale sastojke i posuti preko klica i voća. Lagano promešati.Sastojci
- 100 gr filea morske ribe, tanko sečenePriprema
Stavite ribu na veći poslužavnik. U avanu napraviti preliv od paradajza, soli, maslinovog ulja i malo limunovog soka, kako bi se dobio sos kojim ćete preliti ribu. Ukrasiti klicama kineskog vlašca i kolutovima ljute paprike. Poslužiti sa tost hlebom.Sastojci
- 300 gr šarene testeninePriprema
Otopite puter u tiganju, dodati šunku, poklopiti i kuvati na nižoj temperaturi. Dodati sir i dve kašike vode. Skuvati testeninu u slanoj vodi, pa je procediti ali ne skroz. Dodati testeninu u tiganj i kuvati na jačoj vatri. Služiti u zagrejanoj posuti, ukrašeno klicama kineske rotkvice.Sastojci
- 300 gr izmiksane ribe kuvane na pariPriprema
Izmešati toplu izmiksanu ribu sa klicama i trakicama krastavca. Pripremiti preliv od ulja, paradajza, soli i bibera. Preliti ribu i služiti na velikom tanjiru.